Blueberry muffins and apple liqueur with rye flour – Muffin ai mirtilli e liquore alla mela con farina di segale

An healty Blueberries Muffins are very good in any time of the day, breakfast, snack , after dinner and for any whim. If you want to prepare for the children you can replace the liqueur with apple juice, better without sugar added .
This blueberries muffins recipe is very fast to prepare, it is suited to those who know to cook and for anyone that approach world of cooking for the first time.
You can use the fruit and the liquor you prefer , I recommend a colorful fruit to create a fun contrasting color.
I used to Caldiff  by Roner . This liquor gives a pleasant apple flavor as an aftertaste.
The blueberries muffins are a simple and perfect dessert after dinner, if you serve it with a short of Caldiff  by Roner.

Tips for a Great Result
·         Caldiff  by Roner

INGREDIENTS (doses are expressed in U.S. Cup and Kilograms)

For 12 muffins
 
4½ oz (120 grams) of rye flour
2½ oz (60 grams) of corn starch
2½ oz (60 grams) of flour 00
2 eggs
4 oz (110 grams) of brown sugar
1/3 cup (80 ml) of seed oil
1/3 cup (80 ml) of liquor possibly apple
1/3 cup + 1tbsp (100 ml) of milk
1  tablespoon of baking powder
3½ oz blueberries (I used frozen ones )
Powdered sugar q.b.

PROCEDURE
1 – Pour all ingredients into the planetary mixer, except blueberries and powdered sugar and let it run for at least 5 minutes.

2 – Preheat your oven to 350F.
3 – Now put the baking cups in the muffin pan and fill it with dough until 3/4.
4 – Pour 1 tablespoon blueberries above each dough.
5 – Sprinkle with powdered sugar and bake for 20/25 minutes.
6 – Past the 20 minutes do the toothpick test , if they are cooked remove from the oven .
7 – Serve warm or cold.
 


PREP TIME: 10 mins COOK TIME: 20 mins TOTALE TIME  35 mins

 
Muffin ai Mirtilli leggeri e adatti a qualsiasi momento della giornata colazione, merenda, dopo cena e sfizio.  Se si vogliono preparare per i bambini sostituire il liquore con del succo di mela.
Una ricetta davvero molto veloce da preparare, adattissima sia a chi sa cucinare come a chi si per tutti coloro che si avvicinano al mondo della cucina per la prima volta.
Si può utilizzare la frutta e il liquore che si preferisce, io consiglio una frutta colorata per creare un divertente contrasto cromatico.
Ho utilizzato il Caldiff di Roner. Questo liquore dona un piacevole retrogusto alla mela,
I muffin ai mirtilli sono un semplice e dessert perfetto se dopo cena si accompagnano con un bicchierino di Caldiff di Roner.
Consigli per un ottimo risultato
Tempo 10 minuti
Cottura 25 minuti 180°
12 persone
INGREDIENTI
(le dosi sono espresse in Cup USA e Chilogrammi)
120gr di farina di segale
60 gr di amido di mais
60 gr di farina 00
2 uova
110 gr di zucchero di canna
80 ml di olio di semi
80 ml di liquore possibilmente alla mela
100 ml di latte
1 bustina di lievito per dolci
1 tazza di mirtilli
Zucchero a velo q.b.
PROCEDIMENTO
1 – mettere tutti gli ingredienti tranne la frutta e lo zucchero a velo nel cestello della planetaria (o dell’elettrodomestico che avete), azionarlo e farlo funzionare per almeno 5 minuti.
2 – accendere il forno e portarlo a 180°.
3 – mettere i pirottini negli stampi per muffin versare il composto fino a lasciare un bordo di circa 5 mm .
4 – Versare i mirtilli (regolatevi ad occhio) sul composto in ogni pirottino.
5 – Spolverizzare con dello zucchero a velo ed infornare per 20/25 minuti.
6 – Passati i 20 minuti fate la prova stecchino, se sono cotti sfornarli.
7 – Servirli tiepidi o freddi.
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3 pensieri riguardo “Blueberry muffins and apple liqueur with rye flour – Muffin ai mirtilli e liquore alla mela con farina di segale

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