Frappe a typical italian Carnival dessert recipe

Here the secrets and the recipe about one of the most famous typical dessert of  italian carnival. Every cities or italian region: call it with various name: Frappe, Chiacchiere, Bugie, Cenci, Crostoli, Intrigoni, Galani, etc
The roman name of this dessert is “Frappe”.
The Frappe are  very easy to prepare, but you must remember two things:
1 – pull the dough very  thin, if you have a rolling pin with adjustable thickness, thickness 0.
2 – Put it in the refrigerator covered for half an hour.

In this recipe I have used Spelt Flour instead of tradiotional Wheat Flour and a Williams-Christ pear fruit distillate

 

Shopping list

PREP TIME: 10 minute  + 30 minute rest time COOK TIME: 30 minute TOTALE TIME  1,10 hours

 

Cooking

1 – Melt the butter in a double broiler
2 – Put all the ingredients in the mixer for dough then formed, when it is ready make to rest the dough.
3 – Pull the dough very  thin  and cut it into rectangles.
4 – FRY few rectangles at a time in plenty of hot oil, drain well on absorbent paper, move the frappe on a serving dish and sprinkle with icing sugar.
5 – Serve

Annunci

7 thoughts on “Frappe a typical italian Carnival dessert recipe

  1. Il Carnevale quest'anno cade un po' più tardi, ma credo proprio che anticiperò i tempi, non si resiste ai fritti di Carnevale, e a guardare queste foto la voglia mi assale 🙂 Ciao, buona serata.

  2. Donaaaaaaaaa ma qui già si respira aria carnevalesca! Che bontà, le frappe sono sempre moooolto gradite ^_^ chissà poi che buone con l'acquavite alla pera!

  3. Ottima idea questo post così ci anticipiamo, ci trascriviamo la ricetta per realizzarle a Carnevale anche se credo che siano buone sempre, in ogni momento della giornata ed in ogni occasione. Baci, a presto.

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...